punjene lignje...
prodinstat :
luk, krakove, bijeli luk
zatim podlit iste sa vinom, te kad ispari sva tekucina dodat malo soka od rajcice, dodat proso, i dinstat dok tekucina ishlapi...
zatim skinuti s vatre, umjesati krusne mrvice, zl. vrhnja, malo svjezeg sira, zacinit po ukusu i sa tom smjesom puniti lignje.( ja sam ih punila vrecicom, kojoj sam odrezala kut. zatim sam lignje na krajevim zatvorila pomocu cackalice, i povaljala ih u brasno, te przila u dubokoj masnoci.
prilog je bio peceni pomfri, te salata ....pecena paprika sa bijelim lukom ...
mmmm
Kako volim lignje,da mogu svaki dan bih ih imala na stolu,jako fin receptić,baš mi se sviđa:)
OdgovoriIzbrišii ja ih jako volim, ..ul u trg. uvijek budu neke koje ne izgledaju privlacno, sto po ambalazi , sto po proizvođacu...pa ih ne kupujem tako cesto, ali barem jednom do dva puta mjesecno ih pripremam...a recept ... pa nastao je onako usput ,...jer su mi te stvarcice bile pri ruci :P
OdgovoriIzbriši