gljive ...

danas smo dopodne odlucili provesti u sumi ... svi coporativno krenusmo u pohod na gljive ... nasli smo cetri jestive :P ...ali nema veze ... Rea je vec "crkivala" i morali smo doma... a i nekako se pocelo oblaciti a nismo tocno ni znali koliko smo daleko od kuce odmakli ... tako da bi ...da smo se duze zadrzali pronasli jos barem dva vrganja :) evo slikica par vrsta gljiva ...vecinom nejestivih :)
da li ste se okusali u gljivarenju ?:)i koje su vam gljive najdraze?

Primjedbe

  1. Lijepe fotke! I ja sam danas nabasala na neke gljive :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Nemam pojma o gljivama osim što ih volim jsti:)Ne bih se nikada usudila brati gljive jer doista nemam blage veze.Volim ih koristiti u prehrani kao zamjena za dio mesa i to je sve što znam.Divne fotke:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. thanks!i ja ih volim jesti i nikada se ne bih usudila sama brat i jesti ista osim vrganja... a sad cesto po trg. centrima bude bukovaca pa njih najcesce jedemo :) !

      Izbriši
  3. Meni su gljive više od hobija, već godinama bilježim sve što raste po parku i šumama u mojoj okolici. Poznam mnoštvo gljiva i još uvijek učim. Ovaj produženi vikend bicikliram do šuma i berem vrganje i sunčanice. Ja sam pravi gljivomanijak. Kod mene vrganja ima toliko da samo u parku svaki drugi dan uberem koju kilu; taman koliko se smije...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. divno! ja se trudim sto vise upoznati s gljivama! kod nas ih nema bas toliko ...ali oni koji se kuze uvijek ih skupe brdo ... ovo je bio nas prvi pohod na gljive ... i jako smo zadovoljni :)

      Izbriši
  4. ajme, baš sam neki dan spomenila na blogu da bi volila naučit barti gljive! Volim ih jesti, a moj dragi pogotovo, a mislim da bi ih se kod nas dalo pronaći (jestivih). Znam samo par starijih ljudi koji su ih prije brali, a sad su za to prestari.... tražim mentora :))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi